Arthur Veen
Trainingsacteur Acteur Achtergrond
Biografie Opleiding Onderwijs Computers Oude Foto's Contact

Computers

Van 1968 tot 1996 verdiende ik mijn inkomen voornamelijk in de computerwereld.

Veel van wat nu in de computerwereld gemeengoed is geworden, heb ik van nabij zien ontstaan. Als je daarin geïnteresseerd bent kijk dan op mijn computer geschiedenis pagina.

Op deze pagina staat alleen mijn onderzoeks- en ontwikkelingswerk; het onderwijs vind je op mijn onderwijs pagina.

1999 - 2001 Coordinating Manager van JOSES, een Europees onderzoeks- en ontwikkelingsproject, gesteund door Esprit (EU) en gericht op het ontwikkelen van een Java compiler voor real-time systemen. Budget 1,3 M euro, technische staf van 20 onderzoekers uit Zweden, Duitsland en Nederland.
1996 Technisch Directeur (interim) van QC Technology, Zaandam, gespecialiseerd in het ontwerpen van beveiliging- en betaalsystemen gebaseerd op smart cards en cryptografie.

1991 - 1996 Technical Manager van PREPARE, een Europees onderzoeks- en ontwikkelingsproject, gesteund door Esprit (EU) en gericht op het ontwikkelen van een efficiënte compiler voor High Performance Fortran. Budget 8 M euro, technische staf van 50 onderzoekers uit Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Duitsland en Nederland.
1990 - 1991 Advies over parallelle bewerking van beeldmateriaal, netwerk-partitionering en beveiliging voor ElectroGig bv, Amsterdam.
1989 - 1990 Oprichting van eigen bedrijf Parallel Computing. Implementatie van een C compiler voor een commerciële parallelle supercomputer in opdracht van Dataflow Technology Nederland bv, Den Haag.
1985 Research Fellow, Manchester University, U.K.
Onderzoek aan experimentele supercomputer.
1978 - 1984 Wetenschappelijk Medewerker bij het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI), Amsterdam.
Wetenschappelijk onderzoek op het gebied van computer graphics, beeldverwerking, parallelle computers en compilers, constructie van een compiler en schrijven van een proefschrift.
1977 - 1978 Projectleider bij Ziekenhuis Informatie Systeem (BAZIS), Academisch Ziekenhuis Leiden.
Herimplementatie van de patiëntenregistratie en ontwerp van database systeem voor dieetcontrole en voedseldistributie.

1975 - 1976 Systeemanalist bij het Laboratorium voor Grondmechanica, Delft.
Constructie van een machineonafhankelijk grafisch pakket.

1973 - 1975 Research Associate to Prof. dr. L. Peachey, Biology Department, University of Pennsylvania, Philadelphia, U.S.A.
Modelleren van morfologische verschijnselen en constructie van een interactief, grafisch systeem voor driedimensionale reconstructie.
1971 - 1972 Research Assistant to prof. dr. R.O.L. Erickson, Biology Department, University of Pennsylvania, Philadelphia, U.S.A.
Constructie en visualisatie van computermodellen voor biologische processen.
1968 - 1970 Onderzoeksassistent van prof. Aristid Lindenmayer.
Constructie van een computermodel voor phyllotaxis.